Natvigs Minde, en liten holme midt i Stavanger Havnebasseng, et steinkast eller to fra oljemuseet. Holmen, som er eid av Havnevesenet og har fortid som karantenestasjon og havnelager, brukes i dag som et kystkultursenter med blant annet arrangementer for private og næringsliv, samt konserter og forestillinger. Vår og høst kommer skoleklasser til holmen og har en dag med aktiviteter som gir et innblikk i maritime tradisjoner. De lærer blant annet å ro, lage tau og å fiske fra bryggen.

Når skolen slutter forvandles holmen til leirskole for barn mellom 8 og 15 år.

 

Slik er sommerleirenen 2016

Mandag og tirsdag  er alle på Natvigs Minde.

Onsdag til fredag er vi på overnattingstur med seilskuta "Frøya".

Vi møttes i Geoparken ved Oljemuseet fra kl. 07:45. Klokken 08:30 går skonnerten Frøya fra kai og ut til holmen, hvor vi blant annet bader, spiller fotball, setter garn og teiner og fisker. Barna returnerer til Geoparken kl. 16:30 hver ettermiddag (bortsett fra de ettermiddagene de overnatter om bord).

 Hver morgen fra kl.0800 serveres det frokost på Frøya og i tillegg til en varm lunsj blir det frukt og snacks innimellom.

 Barna har to dager på Natvigs Minde og tre dager med overnatting ombord i Frøya.

 

 Skonnerten Frøya er  70 fot, har 20 køyer og gir deg ekte seilskutefølelse når du mønstrer på.

 Om bord er det ei god bysse til å lage mat, flere bad/toaletter og en hyggelig salong med mulighet for å dekke bord for alle medseilere.

 Turen er lagt opp til å gå i Skjærgården rundt Stavanger. Vi vil gjennomføre lettere seiløkter i moderat vind og av varighet på rundt 4-5 timer. Vi oppankrer i uthavn og åpner for aktiviteter som bading, snorkling, padling og vannski, men vi ligger til kai på Natvigs Minde på natten.

 Hver uke vil sommerleiren bestå av inntil 15 barn.

Ukene blir delt opp med alder 8-12 år og 13-15 år.

 

Prisen pr. deltaker er 3950 kroner. Det inkluderer all mat og alle aktiviteter, samt kule t-skjorter.

Vi opererer også med en søskenrabatt på 10%

 

For mer informasjon eller påmelding, send en epost til helen@natvigsminde.no